Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Delia, mesaj în SCANDALUL momentului: De ce vrea ajutor de la stat, deși are un Penthouse de 3 milioane de euro
WhatsApp
Delia explică, într-o postare pe Instagram, de ce susține petiția prin care aproape de 100 de artiști români cer să fie incluși în scgema de ajutor de stat pentru sprijinul sectorului cultural. 

"NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentiști, dansatori, sunetiști, tehnicieni, despre oameni nevazuti din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei. E absolut NORMAL sa sustin o asemenea petitie pentru industria din care fac parte. Voi face asta in continuare. Impreuna vom depasi aceasta perioada!", a scris artista pe contul său de Instagram.

delia_postare_instagram_ajutor_de_stat_artisti

Zeci de artiști au trimis o scrisoare deschisă către Guvern 

 

Peste 90 de artişti români, între care Delia, Antonia, Carla's Dreams, Connect-R, Florin Ristei, Horia Brenciu, Inna, Loredana, Paula Seling, Smiley, Ştefan Bănică, Vama şi Voltaj, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural.

În scrisoarea deschisă, adresată deopotrivă vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, postată pe Facebook, artiştii subliniază că "existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti".

„Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural", se arată în scrisoarea deschisă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel