Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce nu se mai folosesc izoletele la transportul pacienților COVID. Arafat: ”Am ajuns la mii de pacienți”
WhatsApp
În preznet, în România, transportul pacienților cu COVID-19 se face cu ajutorul ambulanțelor, fără izoletă, spre deosebire de începutul pandemiei, când acestea erau considerate obligatorii la fiecare transport.
raed arafat

Întrebat, vineri seară, la Digi24, de ce au dispărut izoletele, Raed Arafat a explicat că acestea nu mai sunt justificate, având în vedere că acum cunoaștem mult mai multe date despre virus și știm cum să ne protejăm.

„La începutul pandemiei numărul cazurilor era foarte mic și nu știam multe despre virus. Izoletele erau foarte importante pentru a păstra pacientul izolat și de personalul medical și de anturajul lui. Încet, încet, numărul cazurilor a crescut mult, dar în același timp am aflat mai multe despre virus și cum ne protejăm și izoletele nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienți”, a explicat Raed Arafat.

Dacă ar apărea un nou virus extrem de contagios, cum este SARS-CoV-2, despre care nu se cunosc prea multe lucruri, izoletele vor fi din nou folosite, a continuat șeful DSU.  „Izoletele au locul lor până la un anumit moment, până la o anumită limită. Folosirea lor la început a fost corectă și justificată, nefolosirea lor, este la fel, corectă și justificată”, a adăugat Arafat.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe 20 martie 2020 că a dezvoltat prima izoleta 100% românească, un produs care, conform autorităților, "îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infectate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel