Dani Mocanu a fost trimis în judecată (VIDEO)
Autor: Loredana Iriciuc pe 16 ian 2020, 13:29 | Monden

Manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, interpret de muzică, cercetat sub aspectul infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, faptă prev. de art. 369 C.pen..

În cuprinsul rechizitoriului s-a reținut pe scurt :

În data de 27.04.2019 inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură și discriminare impotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Pitești.

Facem precizarea că trimiterea în judecată a inculpatului este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

 

Te-ar putea interesa și ....
Monden Vezi toate articolele
Crossuri parteneri