Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș: „Suntem gata de guvernare”. USR-PLUS are lista de miniștri pregătită
WhatsApp
Dacian Cioloș, propunerea președintelui Iohannis pentru funcția de premier, a declarat că este „gata de guvernare”.  Propunerile pentru miniștri sunt pregătite, iar gestionarea pandemiei de Covid s-ar afla în centrul activității de guvernare.

Imediat cum a fost propus în funcția de premier, Dacian Cioloș a anunțat și ce planuri are pentru România. Președintele USR-PLUS spune că gestionarea pandemiei și echilibrarea prețurilor la energie sunt câteva din planurile viitoarei guvernări. 

„Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a explicat Dacian Cioloș pe Facebook.

Klaus Iohannis l-a propus pe Cioloș premier. I-a cerut să obțină voturile pentru un nou Guvern

 

Iohannis a spus, în această seară, că a analizat toate opțiunile și s-a oprit la Dacian Cioloș, Propunerea vine cu responsabilitatea de a forma o majoritate, de a forma un nou nou Guvern. Astfel, negocierile vor fi strânse cu AUR și PSD. În ceea ce privește lista de miniștri, USR-PLUS țintește Ministerul Fondurilor Europene-Dragoș Tudorache, Ministerul Justiției-Cristina Pașca Palmer  sau Raluca Prună, cea care a mai fost ministru și în perioada 2015-2017. Cea mai mare „surpriză” a venit de la PNL. Liberalii nu au avansat un nume de premier, întrucât nu au avut majoritate politică.

„În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier. I-am spus președintelui că săptămâna trecută în Parlament s-a conturat și s-a votat și este clar o majoritate USR – AUR – PSD. Aceasta este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții", a declarat Florin Cîțu, după ce a mers la consultări cu șeful statului.

LiberaliI spun că vor purta discuții pentru a forma negocieri și pentru a veni cu o propunere de premier. Din partea UDMR a fost propus Kelemen Hunor, iar AUR a propus un premier independent.

[citeste si]

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel