Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș negociază intens. Mâine s-ar putea forma noul Guvern
WhatsApp
Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va avea o ședință cu liderii partidelor PNL și UDMR, în speranța că va obține majoritate pentru formarea Guvernului. Negocierile se vor purta miercuri-seara, a anunțat Cioloș.

Președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că va purta negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea noului Guvern cât mai rapid. Discuțiile vor fi reluate imediat după ședința de Guvern, miercuri, 13 octombrie.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară - n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață - n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, a transmis  Dacian Cioloș, citat de Mediafax.

Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu, mai scrie sursa citată.

Premierul Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, după ce PNL nu a mai venit cu nicio propunere, AUR a cerut un premier apolitic, iar PSD s-a prezentat cu Marcel Ciolacu.

Cel din urmă a dat de înțeles că nu este mulțumit de propunerea lui Iohannis și a numit acest gest „rocada pierzătorilor”. Ciolacu spune că PSD poate reveni la guvernare, doar dacă va avea majoritate.

 

Zi de foc pentru Guvernul României. Orban și-a anunțat demisia

 

Desemnarea lui Cioloș pentru funcția de premier l-a făcut pe Orban, fostul lider al PNL, să anunțe că demisionează de la șefia Camerei Deputaților.

"Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine la ora 12.00", a anunțat  Ludovic Orban, citat de Hotnews.

În fapt, Orban și-a anunțat demisia încă din 25 septembrie, când a pierdut alegerile interne din PNL. Între timp. Guvernul a fost demis prin moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Formarea unui nou Guvern este esențială pentru România, susțin liderii politici. Dacian Cioloș a explicat și ce planuri are pentru România în cazul în care va avea majoritate pentru Guvern. Obiectivul major rămâne gestionarea pandemiei.

„Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a transmis Dacian Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel