Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș anunță principala prioritate în funcția de premier: "Desființăm SIJ, scăpăm de MCV și intrăm în Schengen"
WhatsApp
Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, a anunțat astăzi în fața presei principalele direcții ale guvernului pe care îl va conduce, dacă va primi votul Parlamentului. 

"Trebuie să desființăm SIIJ. Vom face asta pentru a putea scăpa de MCV și apoi să putem adera la spațiul Schengen. Prioritate va avea și PNRR. 

Obiectivul nostru este clar: trebuie să pregătim rapid un guvern care să fie votat în Parlament. Vom apela la partenerii noștri de guvernare: PNL și UDMR, dar și la colegii de la minorități. Nu cred că partidele vor refuza discuțiile. Aceste partide au clamat responsabilitate și vor da și ele dovadă de responsabilitate mai ales în această perioadă în care se moare în spitale. USR nu se teme să-și asume guvernarea. Nu ne temem să ne asumăm situația sanitară și socială. Avem o iarnă grea, dar important este să avem un guvern instalat cât mai repede. Cerem asumare și din partea partenerilor noștri cu care împărțim aceeași viziune. Încercăm deci să refacem coaliția în forma ei inițială. Acesta este mandatul cu care voi merge la discuții în zilele următoare, împreună cu echipa de negociere a USR-PLUS: Dan Barna, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Ionuț Moșteanu. 

Vreau să vă spun că am avut o discuție telefonică cu colegii de la PNL, UDMR și minorități. Cel mai probabil o întâlnire o vom avea mâine după amiază, după ședința de guvern," a spus Dacian Cioloș.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș propunere de  premier. Urmează votul în Parlament

 

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern. Reamintim că PSD a refuzat să vină cu o propunere de premier, care oricum nu a fost cerută la consultări de președinte. De asemenea, PNL nu a venit cu o propunere, deși inițial se vorbea că Florin Cîțu ar urma să fie propunerea liberalilor. Singurii care au propus un nume de premier au fost USR-PLUS și AUR. 

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel