Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Dacă nu păcătuia, femeia nu ar fi născut în dureri“. IPS Calinic, replică după afirmația lui IPS Teodosie
WhatsApp
IPS Calinic Argeșeanul susține că femeia este un înger pe pământ: Nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Reacția vine după ce IPS Teodosie a spus recent că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”.
Horoscop 8 Martie. Topul celor mai frumoase și periculoase femei ale zodiacului. Te numeri printre ele?

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, IPS Calinic Argeșeanul, susține că femeia este înger pe pământ.

„Voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că: Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi! Cum să nu rămâi fermecat de aşa curaj, credinţă şi dragoste manifestată pentru Iisus Învăţătorul şi Părintele iubitor? Femeile purtătoare de mir au rămas în istoria lumii ca cele mai curajoase şi devotate fiinţe ca şi mamele noastre, ca şi soţiile devotate chemării speciale şi gospodinele care ţin în mâini şi pe umerele lor destinele omenirii”, a scris IPS Calinic Argeșeanul pe Facebook.

IPS Calinic: „În alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir“

 

Acesta susține că nu ne este îngăduit să considerăm femeai „obiect de batjocură”.

„Dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu – după căderea în păcat -, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, Femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească Femeia pentru că este egală – de drept divin -, cu Bărbatul! Sfântul Apostol Pavel, spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului! Iată textul: <Nu mai este iudeu, nici elen, nici rob, nici liber, nici parte bărbătească sau parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus!> (Galateni 3, 28)”, se mai arată în postare.

„Aşadar, Femeia: prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel, primul dascăl şi preot al copilului ei, aşa cum pe drept cuvânt scrie în Predicile sale, Părintele Mircea Păcurariu. Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir”, mai susține IPS Calinic Argeșeanul, citat de Mediafax.

IPS Teodosie: „Dacă nu păcătuia, femeia nu ar fi născut în dureri“

 

ÎPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, a făcut recent o declarație controversată, în care a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”, potrivit Aleph News.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel