Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum vor vota românii din Diaspora. Se pot infiinţa secţii de votare în toate ţările? Ludovic Orban: "Cel mai sigur este votul prin corespondenţă"
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a transmis detalii legate de desfăşurarea procesului de vot a românilor din străinătate. Primul-ministru a informat că discută deja cu ţările unde sunt comunităţi importante de români pentru a afla din timp dacă sunt zone care nu permit înfiinţarea secţiilor de votare şi pregăteşte campanii de informare privind înregistrarea cetăţenilor la votul prin corespondenţă.
orban_ludovic_declaratii

"Salut prelungirea termenului de depunere a solicitărilor de vot prin corespondenţă. Vom face o campanie în acest sens să îi informăm pe românii din diaspora privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informăm toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a votului este votul prin corespondenţă.

Noi am format încă de acum o lună de zile un grup de pregătire a votului în diaspora în care este implicat Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă, Departamentul Românilor de Pretutindeni. Au început deja discuţiile cu ţările unde există mulţi români pentru a obţine cât mai repede informaţia dacă se va permite organizarea secţiilor de votare pentru români. Noi ne-am dori să se permită în toate ţările votul la secţia de votare. Dar dacă vor exista ţări, vom încerca să aflăm din timp, astfel încât să focusăm campania de informare a românilor acolo unde avem informaţii că nu se se va permite organizarea secţiilor de votare, astfel încât să poată vota prin corespondenţă", a transmis premierul Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel