Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să obții oglinzi perfecte și strălucitoare. Trucurile geniale cu amoniac sau cartof care le vor face să fie impecabile
WhatsApp
Curățarea oglinzilor este o sarcină simplă, dar a face ca acestea să fie perfecte, strălucitoare și fără să aibă urmele cârpei pe care ai folosit-o nu este întotdeauna ușor. Urmele, zonele care arată încețoșate și petele încăpățânate care nu vor dispărea sunt probleme comune, mai ales atunci când scopul este curățarea oglinzii de la baie unde ajung săpunul, pasta de dinți, machiajul sau spuma de ras. 
Cum să obții oglinzi perfecte și strălucitoare. Trucurile geniale cu amoniac sau cartof care le vor face să fie impecabile

Dacă nu știi să cureți o oglindă fără să lași urme, acest articol StiriDiaspora.ro este pentru tine. Îți vom arăta cum să le cureți ușor și cu produse pe care cu siguranță le vei avea acasă.

Citește și Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

Continuați să citiți acest articol despre cum să vă curățați oglinzile fără a lăsa urme!

 

Săpun lichid și apă

 

Este primul remediu de care ar trebui să ții cont dacă vrei să știi cum să cureți oglinzile astfel încât să nu existe urme. Deși este evident, nu trebuie să uităm că o oglindă este un fier de călcat dintr-un metal care este acoperit și protejat de o sticlă, în acest fel, are nevoie de curățare frecventă. Săpunul lichid diluat în apă este mai mult decât eficient în îndepărtarea murdăriei de suprafață, urmând acești pași.

Îndepărtați praful de pe oglindă ștergând-o pur și simplu cu o cârpă din microfibră pentru a evita zgârierea. Pune o jumătate de litru de apă caldă într-un vas și adaugă un strop de săpun lichid pe care îl folosești pentru a spăla vasele. Înmuiați o spatulă pentru curățarea sticlei în amestecul pe care l-ați făcut și treceți-o peste oglindă. Fă-o întotdeauna cu mișcări care urmează aceeași direcție, de exemplu de sus în jos. Pentru a termina, uscați cu ziar.

 

Amoniac

 

Vrei mai multă strălucire și nici un semn pe oglinzile tale? Pe lângă îndepărtarea prafului și a murdăriei generale, așa cum am indicat, curățarea oglinzilor cu amoniac este una dintre cele mai bune soluții. Urmați acești pași și aflați cum să curățați oglinzile cu amoniac.

Vezi și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Dacă vezi că mai sunt urme pe sticla oglinzii tale, prepară o soluție cu apă fierbinte și amoniac în aceeași proporție (o cană de apă și o cană de amoniac). Umeziți o cârpă curată, fără scame (microfibră) cu amestecul și ștergeți întreaga suprafață. Lăsați-l să se usuce câteva minute și terminați prin a trece peste oglindă cu un ziar. Rezultatele te vor surprinde!

 

Alcool

 

Dacă sunteți în căutarea unor trucuri pentru a curăța o oglindă, alcoolul de 70º pentru uz sanitar este prezent în orice dulap de medicamente și poate fi și foarte util. Este perfect pentru o curățare „express” și pentru a șterge orice urmă de stropi care s-ar fi putut lipi de sticlă în câteva secunde. Foarte ușor!

Pune o cantitate mică de alcool pe un șervețel de hârtie sau o bucată de ziar și șterge-o pe toată suprafața, concentrându-te pe cele mai uscate pete. Și gata!

 

Oțet alb

 

Există multe utilizări ale oțetului alb în curățarea și dezinfecția unei case, acestea trebuie să includă și capacitatea acestuia de a curăța oglinzile opace sau lipsite de claritate. Îl puteți aplica în două moduri la fel de eficiente, urmați acești pași.

Încearcă și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

Curățați-vă oglinda cu apă și săpun diluat, așa cum am explicat anterior, dar adăugând o cană mică de oțet alb la amestec. Dacă oglinda ta este curată, dar mai există urme, rulează ziarul ca o minge. Umeziți mingea de ziar direct cu oțet alb și treceți peste oglindă cu ea pentru a-i oferi un plus de strălucire.

 

Lămâie

 

Lămâia poate fi folosită pentru a face să dispară urmele și liniile care rămân pe oglinzi. De asemenea, este eficientă în îndepărtarea petelor de pe oglinzile vechi fără a le deteriora.

Pune sucul de la două lămâi într-o sticlă cu pulverizator și adaugă puțină apă. Aplicați amestecul direct cu vaporizatorul pe toată suprafața oglinzii, lăsați-l să acționeze câteva minute și îndepartați cu o cârpă uscată. Dacă aveți pete persistente cu o textură grasă, precum cele cauzate de creme și machiaj, turnați puțin din amestec pe o minge de bumbac și frecați ușor acolo unde este pata. Vei vedea cum dispar!

 

Cartof

 

Ești surprins să cureți oglinzile cu un cartof? Ei bine, este, fără îndoială, unul dintre cele mai simple trucuri pentru a curăța oglinzile de la baie fără a lăsa urme.

Citește și Fierbeți un cartof, adăugați lapte și miere. Lasă amestecul să acționeze câteva minute. Un truc cu efect spectaculos!

Tăiați un cartof în jumătate și folosiți-l ca și cum ar fi un spălător, adică treceți-l peste toată oglinda (rețineți, de sus în jos). Așteptați câteva minute și apoi aplicați o soluție de apă și oțet alb în părți egale sau dacă preferați puteți folosi apă și lămâie. Fă-o cu un vaporizator sau direct cu o cârpă înmuiată în soluția aleasă. Uscați cu o cârpă din microfibră. Oglinda ta va fi impecabilă!

Te-ai întrebat cum să cureți oglinda din casa ta? Ei bine, să sperăm că acest articol a fost util. Împărtășește-ne experiența!

Sfat! Când vă curățați oglinzile fără a lăsa urme, nu exagerați cu cantitatea de produs pe care o turnați pe sticlă deoarece va complica curățarea și vă va face să vă ștergeți cârpa de mai multe ori pentru a elimina excesul de săpun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel