Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum să nu te arzi la soare. Greșeli care trebuie evitate imediat
WhatsApp
Știm deja că razele UVA și UVB ale soarelui ne fac mai mult rău decât bine, însă continuăm să mergem la plajă, să ne admirăm pielea bronzată și să ne bucurăm de plajă. În relația cu soarele trebuie să ne menținem vigilența la cote maxime. Dacă nu o faci, vei trage efectele negative după. Piele arsă, explozii acneice, alergii sau chiar boli serioase de piele.
Cum să nu te arzi la soare. Greșeli care trebuie evitate imediat

Dacă respectăm însă câteva regului putem să ne bucurăm de o vacanță petrecută la mare, pe plaja.

Folosiți crema de protecție solară. Aceasta trebuie să fie eficientă atât împotriva razelor UVA, cât ci împotriva razelor UVB. Se aplică cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Operațiunea se face în camera de hotel și se repetă pe plajă. Orice ar promite eticheta, reaplicarea este necesară după fiecare intrare în apă. Nu uită de nicio parte a corpului! Sunt sensibile și urechile și degetele de la picioare, zonele cel mai des uitate când ne protejăm cu crema solară. Acum nu este momentul să faci economie la crema de protecție solară. Dacă ai alunițe, nu uită să le dai bine cu crema și pe ele.

Bronzul în sine nu este o garanție că nu te arzi sau că razele solare nu te pot afecta. Continuă să foloseșți crema din două motive: este sănătos și bronzul va dura mai mult. Altfel, te vei trezi că pielea  se jupoaie și, în loc de bronz uniform, ai pete. Un ulei de accelerare a bronzului trebuie și el, neapărat, să aibă factor de protecție.  

 

 

Respectă orele de plajă

 

 

La orele prânzului, retrage-te în camera. Profită să recuperezi somnul pierdut în timpul anului. sau poți merge la un tratament spa la hotel sau în camera. Fă-ți unghiile, ascultă muzică, stai cu familia sau cu prietenii. La plajă puți merge după ora 16!

La plajă ai nevoie nu doar de costum de baie. Îmbracă o cămașă albă de în sau bumbac, o rochiță vaporoasă, deschisă la culoare. Pune o pălărie din paie, o pereche de ochelari de soare cu lentile bune. Alternează sesiunile de bronzat cu pauze la umbră. Nu ar trebui să stai mai mult de 30 de minute expusă la soare, iar pielea ta îți va fi etern recunoscătoare pentru că îi dai timp să se liniștească și să se adapteze cu noul regim.

Te-ai ars la soare? Cum să-ți calmezi durerea cu remedii, pe care le ai la îndemână

Apă atrage soarele. În apă purtați pălării de soare și ochelari. Nu uitați că n apă, soarele are un efect și mai puternic decât pe uscat. Folosește acest truc: acoperă-ți umerii cu o crema de protecție solară rezistență la apă și alege întotdeauna pălării cu boruri foarte largi. Pe lângă faptul că îți umbresc inclusiv umerii, arată și foarte bine. Nu uită să foloseșți o crema specială și pentru față, cu factor mare de protecție. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel