Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crezută moartă de familia ei, din cauza Covid, o bătrână a revenit la azilul unde stătea, după câteva zile de la „înmormântare“
WhatsApp
O femeie în vârstă de 85 de ani crezută moartă de familia ei, din cauza coronavirusului, și-a surprins rudele întorcându-se la azilul unde era îngrijită la nouă zile după așa-zisa înmormântare.
Foto ILUSTRATIV

Conform Reuters, care citează ziarul „La Voz de Galicia”, după o confuzie de nume, familia femeii, Rogelia Blanco, a fost informată că aceasta a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a fost a doua zi. Din cauza restricțiilor legate de coronavirus, familia nu a putut participa la înmormântare.

Așadar, când a revenit, sănătoasă, în azilul din Xove, nordul Spaniei, sâmbătă, unde locuiește și soțul ei, Ramón Blanco, bărbatul a rămas fără cuvinte.

„Nu pot să cred. Am plâns după moartea soției mele”, a spus acesta, adăugând că cea care a murit, de fapt, a fost femeia care împărțea camera cu Blanco.

Cum s-a produs confuzia

 

Fundația San Rosendo, care conduce azilul, a spus că eroarea s-a produs atunci când Blanco și alți rezidenți bolnavi de Covid-19 au fost transferați la un centru de de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră”, a spus fundația.

Pacienții au fost transferați la reședința Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km de Xove și s-a făcut o eroare de identificare. Una dintre cele două femei care împărțeau aceeași cameră a murit pe 13 ianuarie și i s-a atribuit greșit identitatea.

Fundația și-a exprimat regretul pentru „incidentul nefericit”: „Este un eveniment unic între cele peste 100 de transferuri care au fost făcute din decembrie anul trecut către Os Gozos”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel