Cremă hidratantă cu migdale pentru întreaga familie, ușor de preparat: Ingrediente simple și ieftine
Autor: Nicoleta Nicolau pe 27 ian 2020, 16:05 | Lifestyle

În sezonul rece, pielea, în special cea de pe mâini, dar și tenul, suferă din cauza temperaturilor scăzute. O cremă hidratantă este ușor de cumpărat. Dar ar fi mult mai simplu de făcut în casă doar din ingreediente naturale, putând fi astfel folosită de întreaga familie.

Această cremă universală, făcută doar din ingrediente naturale ale căror proprietăți unt cunoscute de veacuri, se bucură de succes în rândul întregii familii. Poate fi folosită atât pentru zi, cât și pentru noapte.

 

Ingrediente:

3 g. ceară de albine;

15 g. lanolină anhidră (se găsește în farmaciile care prepară medicamente);

5 g. unt de cacao;

30 ml. ulei de migdale dulci;

40 ml. ulei de trandafiri;

3 picături ulei de levănțică (Iată cum se poate prepara acasă uleiul de levănțică).

 

Preparare:

Se topește ceara de albine într-un vas, la main-marie. După ce s-a topit, se adaugă untul de cacao și lanolina anhidră. Când substațele au devenit lichide, se amestecă uleiul de migdale și se încălzește totul până la 60 de grade (se verifică temperatura cu ajutorul unui termometru de cofetărie)

Se ia apoi amestecul de pe foc și se adaugă uleiul de trandafiri și cel de levănțică, adupă care totul se mixează cu mixerul electric la viteza cea mai mică, până când se răcește toată compoziția. Se toarnă apoi crema astfel opținută într-un recipient curat.

Pomada se plică pe piele într-un strat extrem de subțire, iar restul cremei neadsorbite de piele se îndepărtează cu un șervețel uscat.

Te-ar putea interesa și ....
Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri