Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare
Autor: Nicoleta Baciu pe 29 mar 2021, 16:22 | Lifestyle

Cozonac Estonian Kringel

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Vă propunem o rețetă ușoară, cu ingrediente comune. Este o rețetă perfectă pentru sărbători. Umplutura poate fi schimbată, după preferințe. Puteți folosi cacao, nucă măcinată sau mac, dar întotdeauna trebuie amestecată cu unt, care face ca straturile de aluat să fie fragede.  

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Ingrediente 

Citește și Ecleruri fără ouă și fără lapte, un desert minunat. Nu își va da nimeni seama că prăjiturile sunt de post

600 g făina albă  280 ml lapte2 gălbenușuri2 linguri miere2 linguri zahar50 g untcoaja de portocală sau lămâie 2 linguri ulei30 g drojdie1/2 linguriță sarepentru umplutura de ciocolată

100 g unt75 g zahăr1 lingură de scorțișoară măcinatăciocolata tocatăpentru umplutura de vanilie

100 g unt4 plicuri zahar vanilat2 linguri zahar

 

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Mod de preparare

Drojdia se dizolvă în lapte călduț și puțin zahăr. Adăugați apoi gălbenușurile, untul, uleiul și mierea. Compoziția se omogenizează bine, apoi punem făina amestecată cu sare și coaja de portocale. Aluatul se frământă până devin un pic mai tare decât la un cozonac obișnuit. Vasul se lasă la într-un loc călduți până aluatul își dublează volumul.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

Apoi facem o foaie subțire pe care o ungem cu umplutură. Păstrăm o lingură de umplutura pentru a unge cozonacul pe deasupra. Rulam foaia strâns, apoi se taie pe lungime. Cele două fâșii de aluat obținute de împletesc și le le dăm forma de colac. Îl punem în tava pe hârtie de copt.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta TOrt polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă 

Se pune la copt la foc mediu timp de 30-35 minute. Poftă bună!

 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri