Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Covrigi „bagels“ făcuți în casă, fără făină: Rețeta delicioasă, extrem de simplu de pregătit
WhatsApp
Covrigii bagels sunt un fel de mini-pâinici de fapt, devenite foarte apreciate în toată lumea. după ce au fost  „exportați“ de emigrnții polonezi. Miezul chiflelor bagel are o consistență densă dar totui pufoasă, iar coaja este crocantă și usor elasticp, de unde și similarea lor ca și covrigi. 
bagels, covrigi

Rețeta clasică necesită făină de grâu. Însă pentru cei care au intoleranță la gluten, noi avem rețeta perfectă pentru a pregăti delicioșii bagels.

Covrigi „bagels“ făcuți în casă, fără făină - ingrediente

 

250 g. făină de migdale;

50 g. făină de orez;

25 g. drojdie proaspătă;

150 ml. de lapte de soia;

25 ml. ulei;

1 lingura de zahar;

1 ou;

1 gălbenuș;

1 vârf de sare;

1/4 cană de susan.

 

Mod de preparare:

 

Într-o oală mică, așezați laptele și puneți-l la foc mic până se încălzește. Adăugați apoi drojdia și dizolvați-o în lapte. Adăugați uleiul, zahărul și sarea. Acoperiți oală și lăsați-o 15 minute la „odihnit“, pe aragaz.

Cerneți făină de migdale și pe cea de orez, amestecați-le și adăugați-le în amestecul de drojdie împreună cu oul, amestecând până se  obține un aluat omogen. Înfășurați aluatul cu folie de plastic și lăsați-l până își dublează volumul (aproximativ 40 de minute).

Împărțiți aluatul în opt porții egale, formați-le într-o bilă, așezați-le pe o tavă și faceți o gaură în centru. Lasă-i să se odihnească 20 de minute.

Citește și: Tort de ciocolată fără făină. O rețetă GENIALĂ și foarte simplă

 

Umpleți o oală cu apă și aduceți-o la foc mare până fierbe. Adăugați în apă câte doi covrigi, pe care îi fierbeți câteva minute pe fiecare parte. Se lasă apoi să se scurgă pe un grătar.

Așezați covrigi pe o foaie de copt tapetată anterior cu hârtie de ceară. Bateți gălbenușul și glazurați covrigeii. Presărați apoi semințele de susan.

Introduceți tavă în cuptor la 160 ° C timp de 30 de minute. După ce se răcesc sunt numai buni de mâncat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel