Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Corupție la nivel înalt în Germania: Georg Nüsslein, lider din Bundestag al partidului Angelei Merkel a rămas fără imunitate pentru suspiciuni de corupție în achiziția de măști 
WhatsApp
Suspiciuni de corupție la nivel înalt în Germania. Principalul suspect este un deputat al partidului Angelei Merkel, CDU, care astăzi a rămas fără imunitate, la cererea Procuraturii din Munchen. 

Anchetatorii au percheziționat birourile vicepreședintelui grupului parlamentar al CDU din Bundestag, Georg Nüßlein (CSU), suspectat de corupție, dar și alte 13 proprietăți ale acestuia din Germania și Lichtenstein. Este vorba despre suspiciunea inițială de luare de mită și de evaziune fiscală. Cazul privește achiziționarea de măști de protecția împotriva coronavirusului.

Potrivit RTL și n-tv, Nüsslein este acuzat că a făcut lobby unui producător de măști de protecție împotriva covid folosindu-se de influența sa în guvernele federale și bavareze, în schimbul unei sume de aproximativ 600 000 euro, sumă pentru care nu a plătit nici un fel de impozit. 

Ministerul se justifică prin faptul că la începutul pandemiei, în primăvara anului 2020, nevoia de măști era foarte mare și numeroși deputați „dăduseră sau transmiteau informații specifice cu privire la ofertele de cumpărare pentru echipamente de protecție și a altor bunuri și consumabile”, relatează Spiegel. 

Georg Nusslein, expert în sănătate și protecția climei

Nüsslein este expert în sănătate, dar și responsabil pentru protecția climei. Se află în Bundestag din 2002 și reprezintă circumscripția Neu-Ulm. În 2014 a devenit și vicepreședinte al grupului parlamentar al Uniunii. Pentru angajamentul său politic și voluntar anterior, a primit Crucea Federală de Merit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel