Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirusul „se domolește“ dar Franța nu renunţă la măsurile de lockdown
WhatsApp
Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, declară că ţara recâştigă controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregătită să relaxeze al doilea blocaj naţional impus pentru a controla epidemia.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat marţi că ţara recâştigă controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregătită să relaxeze al doilea blocaj naţional impus pentru a controla epidemia, relatează Reuters.

După ce măsurile de restricţionare aplicate în marile oraşe franceze la jumătatea lunii octombrie nu au reuşit să aducă rezultatele aşteptate de guvern, a impus un lockdown de o lună de pe 30 octombrie, chiar dacă mai puţin strict decât cel din perioada 17 martie-11 mai.

„Dacă vom renunţa la eforturi prea devreme, dacă suntem mai puţin conformi cu blocajul, am putea fi supuşi unei noi creşteri epidemice care ar anula toată munca depusă de francezi timp de câteva săptămâni," a declarat Veran, notează Reuters.

După ce a atins un vârf de 86.852 de noi infectări pe zi, pe 7 noiembrie, rata a scăzut brusc, ajungând, luni, la un minim de 9.406.



Cu toate acestea, numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a atins un maxim istoric de 33.497.

Aceste tendinţe pozitive, recunoscute de Veran luni, au dus la lansarea unor apeluri de începere a relaxării măsurilor de lockdown cât mai curând posibil.

Proprietarii de magazine doresc să li se permită redeschiderea pentru weekendul de reducere „Vinerea Neagră” din 27-29 noiembrie. Ei s-au luptat să concureze cu gigantul vânzător cu amănuntul online Amazon, care continuă activitatea pe tot parcursul blocării.

Ministrul sănătăţii a respins însă ideea. 'Situaţia se prezintă mai bine, dar este de importanţă capitală să nu schimbăm cursul. Vreau să fim eficienţi pe termen lung', a insistat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel