Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus: Rusia deportează 88 de cetățeni străini care nu au respectat măsurile de carantină
WhatsApp
Moscova va deporta 88 de cetăţeni străini care ar fi încălcat măsurile de carantină ce le-au fost impuse ca măsură de precauţie contra răspândirii coronavirusului, a anunţat vineri Anastasia Rakova, viceprimar al capitalei ruse, citată de agenţia de presă RIA, potrivit Reuters. 

Rusia a plasat în carantină sute de persoane pentru a împiedica propagarea epidemiei, care a izbucnit în China la finalul anului trecut, realizând controale asupra potenţialilor purtători ai virusului Covid-19 şi folosind tehnologia de recunoaştere facială pentru a consolida măsurile de carantină.

''În timpul raidurilor, au fost identificaţi 88 de oameni care au încălcat condiţiile de izolare. Ei sunt cetăţeni străini care urmează să fie deportaţi'', a declarat Anastasia Rakova, care nu a precizat însă ţările de provenienţă ale celor 88 de străini, modalitatea deportării sau felul măsurilor de izolare sub care fuseseră plasaţi.

Totuşi, Rakova a adăugat că zilnic au loc raiduri în locuri aglomerate şi la locuinţele cetăţenilor chinezi şi ale celor ruşi care au călătorit de la Moscova în China înaintea impunerii controalelor integrale la frontierele Federaţiei Ruse.

Rusia a interzis accesul pe teritoriul său pentru mai multe categorii de cetăţeni chinezi şi a suspendat numeroase zboruri către şi dinspre China, cu excepţia unor zboruri gestionate printr-un terminal special al aeroportului Şeremetievo.

Ambasada Chinei la Moscova a cerut încetarea a ceea ce consideră a fi măsuri discriminatorii contra cetăţenilor chinezi, susţinând că ele afectează relaţiile bilaterale şi alarmează rezidenţii chinezi din capitala rusă, potrivit Agepres.

De partea sa, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, i-a solicitat joi Beijingului să respecte măsurile respective şi ambasadei Chinei să încurajeze cetăţenii chinezi să se supună măsurilor de carantină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel