Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Premierul grec, avertisment dur pentru cetăţeni: Staţi în casă sau "vom plăti pentru asta"!
WhatsApp
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis i-a avertizat joi pe conaţionalii săi că dacă vor slăbi respectarea măsurilor restrictive de izolare "vom plăti toţi pentru asta", afirmând că aprilie va fi luna cea mai critică în lupta împotriva propagării noului coronavirus, potrivit Reuters.
sursa foto: Facebook

"Nu suntem la începutul sfârşitului, ci mai degrabă la sfârşitul începutului", a declarat Mitsotakis în parlament, îndemnând oamenii să rămână în casă.

Autorităţile elene au închis restaurante, baruri, magazine, terenuri de joacă, şcoli, centre comerciale, universităţi şi şcoli în efortul de a limita răspândirea noului coronavirus.

"Aprilie va fi luna cea mai critică, dacă ne vom destinde vom plăti pentru asta şi nu trebuie să lăsăm să se întâmple aşa ceva", a afirmat Mitsotakis, adăugând că Grecia a evitat până în prezent "evenimente tragice" precum cele din Italia, Spania şi SUA.

Grecia, care a înregistrat primul său caz de coronavirus la sfârşitul lunii februarie şi a luat din timp măsuri pentru a controla focarul, a semnalat 1.415 cazuri de contaminare confirmate până în prezent şi 50 de decese.

Se aşteaptă ca încetinirea activităţilor economice să conducă la o recesiune în acest an. Producţia s-a contractat puternic în luna martie, scăzând în cel mai rapid ritm din iulie 2015, punând capăt celor aproape trei ani de creştere.

Mitsotakis a recunoscut că măsurile de izolare strictă au un impact serios asupra economiei. Dar scopul ultim este de a câştiga timp şi de a face astfel ca sistemul de sănătate publică să poată reziste pandemiei, evitând un colaps.

"Până în prezent grecii au reuşit acest lucru", a spus el, subliniind că situaţia este mult mai rea în alte ţări europene, ca în Olanda, unde primul caz de contaminare cu noul coronavirus a fost confirmat în acelaşi timp ca în Grecia, dar unde există de zece ori mai mulţi pacienţi intubaţi în spitale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel