Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. OMS: Peste 500.000 de cazuri la nivel mondial
WhatsApp
Peste jumătate de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.
Foto ILUSTRATIV

Peste 20.000 de pacienţi cu COVID-19 au murit de când această boală produsă de coronavirus a început să se răspândească în China la sfârşitul anului trecut.

"Sunt numere tragice, dar să nu uităm că, în întreaga lume, există sute de mii de supravieţuitori", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă virtuală la Geneva.

El a mai atras atenţia că penuria de echipamente pentru personalul din spitale din lume reprezintă o "ameninţare iminentă" în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

"Penuria cronică mondială de echipamente de protecţie individuale este în prezent una dintre cele mai acute ameninţări la adresa capacităţii noastre colective de a salva vieţi", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Când personalul care oferă îngrijire este expus riscului, suntem cu toţii expuşi riscului", a adăugat el.

Directorul OMS a cerut de asemenea ţărilor să se abţină de la a folosi medicamente care nu s-au demonstrat a fi eficiente împotriva COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel