Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Italia, moment de reculegere pentru pacienţii răpuşi de virus - VIDEO
WhatsApp
În toată Italia, drapelele sunt în bernă, iar marţi la amiază s-a ţinut în toate localităţile un minut de reculegere în memoria victimelor coronavirusului, relatează AFP. Gestul onorează de asemenea şi cadrele sanitare.
Gabriela Dancău, noul ambasador al României în Italia. Presa italiană: "România, sora latină din est. Îi dorim să facă o treabă bună" sursa foto: Virginia Raggi / Facebook

În Piazza Campidoglio din Roma, primarul Virginia Raggi, purtând o eşarfă tricoloră peste un pardesiu negru, a vorbit despre 'o rană simţită de toată ţara' şi a promis că 'împreună vom trece peste asta'.

Primarul din Bari, Antonio Decaro, care este şi preşedinte al asociaţiei naţionale a municipalităţilor italiene, a explicat într-un comunicat că 'acesta este modul în care ne reamintim de victime (...) şi aducem un omagiu sacrificiului şi devotamentului profesioniştilor din sănătate'. 'În ciuda crizei grave pe care o trăim, nu vrem să lăsăm să învingă nefericirea, ci să rămânem uniţi atât în doliul care loveşte mai tare anumite zone din ţară, cât şi în solidaritatea care trebuie să ne ţină pe toţi laolaltă', a mai declarat el.

Cermoniile au fost iniţiativa lui Gianfranco Gafforelli, preşedintele provinciei Bergamo - una din cele mai afectate de epidemia de COVID-19. Bilanţul de până acum, în Italia, a depăşit 100.000 de cazuri şi 11.000 de decese.

Şi la Vatican au fost coborâte pe jumătate drapelele 'din solidaritate cu Italia, pentru a exprima apropierea de victimele pandemiei din Italia şi din lume, de familiile lor şi de cei care luptă cu generozitate pentru a pune capăt' epidemiei, arată un comunicat oficial al statului papal. 

Vezi momentul de reculegere din Piazza Campidoglio:

 

sursa: Virginia Raggi / Facebook

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel