Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus Italia. Guvernul suspendă plata ratelor la credite ipotecare pentru cei care se află în carantină
WhatsApp
Potrivit theguardian.ro, Guvernul italian a luat decizia de a suspenda plata ratelor pentru toate persoanele care și-au cumpărat o locuință printr-un credit ipotecar, dar care se află în carantină din cauza coronavirusului.
Foto ILUSTRATIV

Măsura luată de Guvernul italian este una fără precedent, menită să reducă impactul pe care epidemia de coronavirus îl produce în economia țării și este definitorie pentru italienii de rând care, de două decenii, duc o viață cel puțin modestă.

După spusele celor de la The Gurdian, Italia este considerată veriga slabă din zona Euro care, înainte de apariția coronavirusului, se îndrepta deja către a patra recesiune tehnică în mai puțin de 10 ani, având o datorie publică de 134% din PIB.

Jack Allen-Reynolds, economist la Capital Economics, spune că în condițiile în care epidemia de coronavirus va continua până la sfârșitul lunii aprilie, economia Italiei va suferi o contracție economică de 2.5% în prima jumătate a anului, iar dacă epidemia va ține până la sfârșitul lui iunie, aceasta va fi de 4.5%, ridicând întrebarea dacă problemele sale financiare ar putea să devină contagioase pentru Uniunea Europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel