Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus în Austria. Se vor folosi mai multe teste rapide pentru o examinare în masă
WhatsApp
Austria va începe să folosească mai multe teste rapide pentru a putea examina sute de mii de persoane cât mai repede posibil, a anunţat marţi cancelarul Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Până acum, Austria, ţară cu o populaţie de 8,8 milioane de locuitori, a testat circa 24.000 de persoane, având confirmate aproape 4.500 de cazuri.

Guvernul încă adună date privind eficienţa măsurilor sale pentru a limita răspândirea virusului şi va oferi informaţii actualizate asupra acestui aspect vineri, a precizat Kurz.

 

Austria îşi mobilizează rezerviştii

 

Austria îşi mobilizează rezerviştii în eforturile de limitare a epidemiei de COVID-19, fiind prima dată când autorităţile de la Viena adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial.

Rezerviştii vor ajuta la furnizarea alimentelor şi la operaţiunile poliţiei şi vor asigura sprijin medical, a anunţat luni ministrul apărării austriac, Klaudia Tanner.

Spre deosebire de Germania şi Franţa, în Austria serviciul militar este încă obligatoriu. După împlinirea vârstei de 18 ani, bărbaţii trebuie să efectueze şase luni de serviciu militar sau nouă luni de serviciu civil.

Luni, autorităţile raportaseră 21 de decese cauzate de COVID-19 în Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel