Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Germania: Se munceşte non-stop pentru a procesa cât mai multe teste
WhatsApp
Oamenii de ştiinţă din Germania lucrează 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână pentru a procesa cât mai multe teste pentru noul coronavirus, transmite vineri dpa, care citează un studiu realizat în întreaga Germanie de Institutul Robert Koch (RKI).
Foto ILUSTRATIV

Potrivit studiului menţionat, peste 170 de laboratoare erau implicate, la jumătatea lui martie, în analizarea de mostre prelevate pentru depistarea COVID-19, boala provocată de noul virus.

Circa 350.000 de persoane au fost testate săptămâna trecută, a stabilit RKI.

Laboratorul Dr. Wisplinghoff din Koln procesează 5000 de teste de coronavirus pe zi, mai mult decât orice alt laborator din Germania, susţine compania, care şi-a crescut semnificativ capacităţile şi are circa 100 de angajaţi care lucrează exclusiv la testarea pentru COVID-19.

Laboratoarele se confruntă însă cu dificultăţi din cauza materialelor de lucru insuficiente. Între altele, substanţele chimice necesare testelor, precum şi kiturile de testare încep să fie greu de procurat.

"Unele piese de unică folosinţă pentru realizarea testelor, cum sunt tampoanele şi tăviţele de plastic, sunt greu de găsit şi scumpe", a constatat laboratorul din Koln.

"Economia nu poate ţine pasul în ce priveşte producţia de reactivi. Avem cinci furnizori şi primim materiale de mai multe ori pe săptămână, dar uneori tot nu este suficient", a spus Christian Scholz, responsabilul unui alt laborator din Plauen, Saxonia, care procesează săptămânal circa 9100 de teste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel