Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Peste două mii de cazuri în Polonia
WhatsApp
Până în prezent, 31 de persoane şi-au pierdut viaţa în Polonia din cauza infectării cu noul coronavirus.
Foto ILUSTRATIV

Duminică seară, Ministerul Sănătăţii polonez a raportat că în spitalele din ţară sunt internate 1.879 de persoane suspectate de infectare cu noul coronavirus. Un număr de 100.215 de persoane se află în carantină, 169.092 în izolare şi 52.612 sub supraveghere epidemiologică.

Primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 din Polonia a fost confirmat pe 4 martie, iar primul deces a fost anunţat pe 12 martie.

Polonia a declarat stare de epidemie şi şi-a închis temporar frontierele pentru cetăţenii străini, în încercarea de a reduce propagarea coronavirusului.

La 15 martie, zborurile internaţionale şi legăturile feroviare au fost suspendate. Pentru repatrierea cetăţenilor polonezi, guvernul de la Varşovia foloseşte zboruri charter.

Autorităţile poloneze au recomandat populaţiei să rămână acasă, iar adunările mai mari de două persoane au fost interzise. Şcolile sunt închise până la 12 aprilie, când polonezii sărbătoresc Paştele catolic.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki urmează să anunţe marţi restricţii suplimentare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel