Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. O navă de croazieră, respinsă de cinci ţări, va acosta în Cambodgia
WhatsApp
O navă de croazieră americană, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia, de teama de epidemiei de coronavirus, a ajuns joi în Cambodgia, unde pasagerii săi vor putea debarca în sfârşit, informează AFP şi DPA.
sursa foto: Flickr.com

Cei 1.455 de turişti aflaţi la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să îşi continue călătoria spre Japonia.

Cu toate acestea, de teama epidemiei care a făcut deja peste 1.300 de victime, în principal în China continentală, a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam şi în sfârşit în Thailanda. Prin urmare, pasagerii au rătăcit pe mare peste 10 zile.

Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis să permită navei să acosteze în portul Sihanoukville (sud).

Cambodgia este un aliat strâns al Beijingului, care a investit miliarde de dolari în acest regat asiatic. Hun Sen a călătorit săptămâna trecută în China pentru a-şi oferi sprijinul acestei ţări aflate în plină criză sanitară.

Potrivit operatorului pachebotului Westerdam, compania Holland America Line, niciun caz de infectare cu Covid-19 nu a fost detectat la bord.

Pasagerii vor trebui să efectueze un control medical înainte de a avea voie să debarce, a declarat Christina Kerby, o turistă americană aflată la bord, pe reţelele de socializare.

Debarcarea celor aflaţi la bord va începe probabil joi, a declarat Lou Kimchhun, directorului Portului Autonom Sihanoukville, citat de DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel