Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Măsurile din Germania încep să încetinească răspândirea virusului (Institutul Robert Koch)
WhatsApp
Măsurile restrictive aplicate în Germania au început să dea rezultate, încetinind propagarea noului coronavirus, a declarat vineri preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, într-o conferinţă de presă, transmite AFP.
Foto ILUSTRATIV

'Vedem că propagarea virusului încetineşte (...) Vedem că (măsurile) funcţionează', a afirmat Wieler, insistând însă pe necesitatea 'menţinerii' restricţiilor.

El a explicat că, de câteva zile, o persoană purtătoare a virusului nu mai contaminează în medie decât o singură altă persoană, iar această 'rată de reproducere' pare să se 'stabilizeze'. În săptămânile din urmă, un purtător de coronavirus infecta în medie între 5 şi 7 persoane.

'Dacă această rată coboară sub 1', adică dacă o persoană contaminează în medie mai puţin de una, 'atunci epidemia se va diminua încet. Acesta este obiectivul nostru', a mai afirmat Lothar Wieler.

'Sper că vom ajunge acolo în zilele următoare', a adăugat el, apreciind că pentru aceasta sunt indispensabile menţinerea restricţiilor şi respectarea regulilor de igienă şi a distanţării sociale.

Wieler a mai arătat că purtarea unei măşti poate 'reduce riscul de contaminare a altor persoane', chiar dacă 'purtătorul măştii nu va fi el însuşi protejat'.

Potrivit celui mai recent bilanţ alcătuit de Institutul Robert Koch, Germania înregistrează 79.696 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.017 de decese.

Wieler a prevenit că numărul deceselor va creşte şi că, cel mai probabil, este chiar 'subestimat', în condiţiile în care Germania, deşi rata sa de mortalitate a ajuns la 1,2%, rezistă mai bine decât vecinii săi. 'Acest lucru are legătură cu faptul că nu este posibil să fie testată fiecare persoană', a mai explicat Wieler.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel