Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Apel pentru deschiderea de urgenţă a spitalului din Fălticeni: "Ar putea fi soluţia pentru Suceava! Situaţia e gravă!"
WhatsApp
Situaţia alarmantă din judeţul Suceava ar putea fi rezolvată, susţine senatorul Ioan Stan. Acesta a cerut cinci milioane de euro pentru achiziţia de aparatură medicală pentru Spitalul Municipal Fălticeni care, spune el, ar putea rezolva criza în care se află acum Spitalul Judeţean, unde zeci de cadre medicale au fost depistate cu COVID-19.
Foto ILUSTRATIV

Senatorul a declarat, în exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.ro, că a cerut banii necesari pentru a dota cu aparatură noul spital, care ar putea fi soluţia pentru numărul tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

"Este vorba despre cinci milioane de euro, respectiv 23,8 milioane de lei.

Este un spital la cheie, are şi echipamente medicale, tot ce îi trebuie, în afară de aparatura medicală care este în procedură de achiziţie. Banii să îi avem, că în două săptămâni maxim dăm drumul la spital. 250 de paturi. Vă daţi seama? În condiţiile în care Iaşi, Neamţ, Botoşani ne refuză pacienţii, am putea să rezolvăm prin spitalul de la Fălticeni. Păcat de asemenea bijuterie de spital!

În afară de asta, avem spaţii de cazare pentru 30 de cadre medicale gratuit, cu hrană, tot absolut. Numai să rezolvăm problema. Aţi văzut situaţia alarmantă din judeţul Suceava. O soluţie ar fi aceasta: deschiderea spitalului din Fălticeni!", a declarat Ioan Stan, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

 

"Un strigăt avem! Situaţia e gravă la Suceava!"

 

Senatorul mai spune că a primit o sumă de la Ministerul Sănătăţii, însă pentru alte proiecte care ţin de spital, astfel încât, nu a putut folosi banii pentru achiziţia de aparatură medicală.

"Nu ştiau pentru că a fost un fals! Când spuneau la acel Comitet la nivelul Ministerului... o ştire falsă a fost dată! O ştire falsă faptul că au venit cinci milioane!

Am primit în primă fază cinci milioane – dar cerusem exact pentru aparatură medicală – mi le-au trimis pentru construcţie - montaj. Păi, nu am folosit decât 700.000 de lei pentru construcţie - montaj, că atât aveam nevoie. Restul, au luat banii înapoi. În rest, a fost minciună că au trimis banii! Nu aveam ce face cu ei! Nu puteam să dau drumul la spital", a mai precizat politicianul sucevean.

 

Unitatea medicală de la Fălticeni a fost vizitată în decurul zilei de joi de actualul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"A fost aici fostul secretar de stat, actualul ministru al Sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, care a spus că a luat act, apreciază cum arată spitalul. Acum depinde de el. Îl poate informa pe primul-ministru, Guvernul şi să acorde aceşti bani. Un strigăt avem!

Avem nevoie de ajutor! Primăria, spitalul, în scris au prezentat situaţia Ministerului. Dar, deocamdată, nu avem niciun semnal, decât acea dezinformare, că au venit bani la Fălticeni, care s-a dovedit un fals!

Să rezolve de acuma! Aşteptăm. Nu vom înceta! Încercăm să îi sensibilizăm. E gravă situaţia la Suceava! Gravă!"

Iniţial, politicianul a făcut apel pentru fondul de cinci milioane de euro prin itnermediul şefului PSD, Marcel Ciolacu, prin care a mai transmis o serie de propuneri pentru a ajuta medicii şi spitalele din judeţul Suceava în această perioadă.

Între timp, pentru Spitalul Judeţean Suceava, dar şi pentru unităţile medicale din judeţ, parlamentarii locali, primăriile dar şi oamenii de afaceri s-au mobilizat să le ofere bani.

"Prin donații – și noi am dat banii acolo, parlamentarii din Suceava – se pot achiziţiona materialele respective. (...) Am apreciat faptul că primăriile din judeţ şi oamenii de afaceri alimentează conturile spitalelor cu suma necesară. Problema este să poată fi folosiţi în achiziţia de măşti, combinezoane, mănuşi, material dezinfectant", a mai spus senatorul Ioan Stan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel