Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Corina Hampu-Hrom și Viorica Robina la interviurile Știridiaspora.ro: Ce i-ar motiva pe români să revină în țară și să înceapă o poveste de succes?
WhatsApp
Corina Hampu-Hrom, consultant financiar în Marea Britanie și cursantă a MBA și Viorica Robina, instructor auto și consilier MPU în Germania, vor răspunde, miercuri, 18 noiembrie, de la ora 16.00, întrebărilor jurnalistului Bogdan Bolojan, într-un interviu exclusiv pentru Știri Diaspora. 

Știri Diaspora continuă campania "Locul tău este acasă", care își propune să sublinieze problemele cele mai frecvente ale românilor care doresc să revină în România, dar și cum văd acești o posibilă rezolvare a „sistemului românesc“.

De ce au ales să plece din România și de ce anume depinde revenirea lor în țară, ce oportunități au românii care vor să se întoarcă în țară și ce am avea, ca națiune, de la țările "de adopție" ale milioanelor de români plecați, sau ce modele de afaceri de succes ar putea fi „importate“ în români, sunt doar câteva dintre subiectele pe marginea cărora cele două invitate, Corina Hampu-Hrom, consultant financiar în Marea Britanie și cursantă a MBA și Viorica Robina, instructor auto și consilier MPU în Germania, vor răspunde.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan, și va avea loc miercuri, 18 noiembrie, de la ora 16:00. Interviul va fi în format LIVE atât în cadrul acestui articol, cât și pe conturile de YouTube și Facebook ale redacției.

 

Corina Hampu-Hrom a ajuns în Marea Britanie în anul 2015, unde în prezent este consultant financiar și urmează cursurile unui MBA în domeniu, după ce în România a lucrat în domeniul mass-media, având chiar și o agenție de PR.

Viorica Robina a părăsit România în urmă cu 30 de ani, fiind mânată de visul de a trăi liber. Acum îi ajută pe românii din Germania să se integreze, să învețe limba sau să-și obțină permisele de conducere în această țară. Unul din visurile sale este să deschidă o afacere în România, chiar dacă se lovește constant de corupție, despre care spune că "românii noștri o iau odată cu laptele mamei".  

VIDEO

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel