Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consultări Cotroceni. UDMR propune un guvern cu premier Kelemen Hunor
WhatsApp
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România i-a propus, luni, președintelui Klaus Iohannis un guvern cu premier Kelemen Hunor, timp de 6 luni. Kelemen Hunor a spus că în 6 luni de zile se pot schimba multe și se pot forma majorități, însă România trebuie să treacă peste iarna grea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va susține luni, ora 18.10, la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, o declarație de presă, după consultările de luni cu partidele politice. Ultimul partid invitat la consultări a fost UDMR.

Din delegaţia UDMR au făcut parte: preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, ministrul interimar al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

"Noi tot timpul mergem la consultări, indiferent unde ne aflăm, de ce parte a Parlamentului - în opoziţie sau la guvernare. Mergem la consultări şi, bineînţeles, după consultări, vom şti cine cu ce propunere vine, cine ce propunere are. (...) Dacă PSD nu vine cu o coaliţie, PNL are următoarea prioritate, care ar avea capacitatea de a coagula o majoritate pentru a susţine un Guvern, să câştigăm timp, să trecem peste iarnă şi, bineînţeles, acest lucru înseamnă că, după aceea, de fiecare dată trebuie să negociem pentru susţinerea Guvernului", a declarat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor.

Anterior, şeful statului a avut consultări cu delegaţiile PNL, PSD, USR şi AUR.

UDMR propune un guvern cu premier Kelemen Hunor

 

Kelemen Hunor a spus, după ce a ieșit de la consultările de la Cotroceni, că România este într-o situație dificilă, iar propunerea UDMR are legătură cu asumarea.

O soluție pentru terminarea crizei politice ar putea fi un guvern de 6 luni, sub conducerea UDMR, cu Kelemen Hunor premier.

Președintele UDMR este de părere că în 6 luni se pot schimba multe și se pot forma majorități, dar acum este necesar ca România să treacă peste perioada grea în care se găsește.

„E vorba de asumare. Știu că suntem într-o situație dificilă, știu că pare o propunere extravagantă, dar știu că am putea trece această perioadă printr-o astfel de formulă. I-am spus președintelui Florin Cîțu aceste lucruri înainte să mergem la consultări. Nu are importanță ce a răspuns, important este că am discutat”, a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a precizat că nu a discutat cu PSD și USR despre această propunere pe care i-a prezentat-o președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel