Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concedieri masive la British Airways: 10.000 de angajaţi își vor pierde locul de muncă
WhatsApp
Concedierile companiei aeriene British Airways ar putea afecta până la 10.000 de oameni din cauza efectelor generate de pandemie, în ciuda faptului că operatorul a încheiat o serie de acorduri cu sindicatele, potrivit Bloomberg.
Foto ILUSTRATIV

Operatorul britanic a renunţat deja la 7.200 de angajaţi până vinerea trecută, a anunţat Alex Cruz, CEO-ul companiei.

El a mai spus că poartă discuţii în prezent cu reprezentanţii angajaţilor şi că British Airways a renunţat la planul de a concedia şi de a reangaja o parte din oameni cu contracte noi, întrucât acesta a fost criticat dur.

British Airways, parte a grupului IAG, a fost criticată dur de parlamentari şi de sindicate pentru planul anunţat iniţial prin care voia să concedieze circa 12.000 de oameni. Comisia de Transport din parlament a acuzat compania aeriană că foloseşte criza coronavirusului drept scuză pentru a concedieri masive.

Pandemia a inversat decenii întregi de creştere pentru industrie, întrucât multe curse au fost anulate, iar traficul aerian ar putea rămâne redus pentru următorii ani.

British Airways operază în prezent la circa 25-30% din capacitate, în contextul în care regulile de carantină se schimbă constant în ţările din Europa, ceea ce afectează cererea, infomrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel