Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod ROȘU de inundații. ZECI de case se află sub ape. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Cod roșu de inundații. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi dimineață, o atenționare cod roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, care expiră la ora 10.00. 

Hidrologii avertizează că se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol, bazinele hidrografice afectate fiind Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Someşul Mare (aval s.h.Nepos) şi Şieu (aval confluenţa cu Bistriţa).

În vigoare este și o informare meteorologică de furtuni, care vizează toată țara, valabilă până pe 17 mai, la ora 10.00. Meteorologii avertizează astfel că, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi în general instabilă.

Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel