Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Claudiu Stănășel: "Sunt convins că România poate să aducă muncitorii înapoi acasă"
WhatsApp
Românii plecați la muncă în străinătate s-ar întoarce în țară dacă autoritățile ar dezvolta un plan serios și clar, este de părere Claudiu Stănășel, cel mai tânăr român cu o funcție politică în Italia. 
Forumul asociativ al comunității românești din Italia va avea loc în data de 17 iunie. Se vor dezbate teme sociale, civice, economice / claudiu_stanasel

Claudiu Stănășel, românul de 25 de ani consilier local în orașul Prato (regiunea Toscana), a vorbit, la interviurile ȘtiriDiaspora, despre problemele de care se lovesc muncitorii doresc să revină în România, dar și posibile soluții pentru depășirea acestor obstacole. În opinia sa, românii plecați în străinătate să lucreze s-ar întoarce în România dacă autoritățile de la noi ar dezvolta un plan clar și coerent în acest sens.  

"Am încredere și sunt convins că România poate să aducă muncitorii înapoi acasă. Avem nevoie de un semnal foarte puternic pe care doar clasa politică și Guvernul îl poate transmite românilor plecați în afară. Și anume de a oferi cu adevărat soluții. Sunt români care sunt plecați de peste 20 de ani.

Mă simt uneori străin la mine acasă, atunci când mă întorc în România. Este un proces foarte greu de a reveni.

"Cu toții am dori ca România să fie puternică"

 

Un proiect care să aducă plus valoare și pentru persoana care revine și pentru statul român, care are nevoie de profesioniști, ar trebui să fie clar și serios. Este o idee foarte bună. Cu toții am dori ca România sa fie puternică și să poată să-i atragă din nou pe toți românii care sunt plecați în străinătate. Eu am spus că atunci că atunci când Diaspora este puternică, România este puternică.

Românii își doresc fapte, nu vorbe. Adevărații români care sunt aici nu au uitat de România. Sunt convins că dacă ar exista cu adevărat o ocazie reală de a se întoarce, s-ar întoarce imediat. Știm ce înseamnă sa stai departe de familie. Cu toții am dori să revenim împreună și să fim acolo unde ne-am născut. Avem nevoie de proiecte clare", a spus Claudiu Stănășel, la interviurile ȘtiriDiaspora.ro.

 

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel