Clătite nemțești. Rețeta unui desert gata într-un sfert de oră
Autor: Nicoleta Baciu pe 21 feb 2021, 10:43 | Lifestyle

clatite nemtesti reteta mic dejun

Clătite nemțești. Clătitele sunt printre un deset preferat de la mic la mare. Azi vă propunem rețeta clătitelor nemțești, un  desert puțin diferit, potrivit atunci când vrei să încerci o nouă variantă pentru un astfel de preparat. Clătitele vor fi gata într-un sfert de oră.

Clătite nemțești. Ingrediente:

Citește și Clătite din cartofi, rețeta ușoară pentru o masă delicioasă. Merită să încerci să le faci cu acest super secret

2 ouă,

2 linguri zahăr,

3 linguri făină,

3/4 cana lapte

Citește și Mucenici moldovenești, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor a fost aflat

Clătite nemțești. Cum se prepara clătitele nemțești

Pune ingredientele într-un blender și procesează până când obții aluatul necesar. Încinge o tigaie cu puțin ulei, apoi toarnă un sfert de cană de compoziție în tigaie și răsucește-o până clătita capătă o forma rotundă.

Dacă ți-a plăcut rețeta Clătite nemțești, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Rețetă de post

Așteaptă să se întărească, apoi întoarce pe partea cealaltă. Clătitele nemțești se servesc cu fructe de pădure proaspete, cu frișcă, sirop sau alte ingrediente specifice clătitelor. Poți încerca un sos de ciocolata, fructe obișnuite sau exotice. Poftă bună. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Clătite nemțești, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite rapide din doar două ingrediente

De asemenea, puteți încerca și Clătite rapide din doar două ingrediente. Încearcă o rețetă simplă, din doar două ingrediente, dar care este și foarte gustoasă. Iată o rețetă pe care vei dori să o prepari mereu, iar cei ai casei vor fi mulțumiți.

Clătite rapide din doar două ingrediente. Ingrediente: 1 banană bine coaptă și 3 ouă. Pentru umplutură aveți nevoie de dulceață, gem, smântână, miere.  Bate albușurile spumă tare. Separat, într-un bol, mixează bine banana pasată cu gălbenușurile. Amesteca apoi cele două compoziții foarte bine. Într-o tigaie, la foc mediu, toarnă pe rând câte o clătită. Când începe să se rumenească întoarce-o pe cealaltă parte. Din acest amestec îți vor ieși 3-4 clătite, în funcție de cât de mare este tigaia.  Clătitele pot fi servite cu gem, dulceață, smântână sau miere. Poftă bună.

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri