Ciuhodaru, după scenariul crunt al lui Rafila: Uitați-vă la Germania, Austria, China!
Autor: Nicoleta Nicolau pe 23 oct 2020, 11:17 | Sanatate

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, pentru DCNews, despre situația epidemiologică actuală, după ce Alexandru Rafila a afirmat că, în curând, putem ajunge la scenariul „Lombardia”. 

Întrebat cât mai avem până la scenariul crunt pe care l-am văzut în primăvară în Lombardia, prof. dr. Alexandru Rafila a afirmat, joi, că Terapia Intensivă se va bloca „în 10 zile”. 

Pornind de la declarația prof. dr. Alexandru Rafila, medicul Tudor Ciuhodaru, a afirmat pentru DC News că „fără discuție, se poate întâmpla orice”. 

Cât despre testarea extinsă, medicul Tudor Ciuhodaru susține că aceasta este soluția pentru a ține pandemia de Covid-19 sub control.  Potrivit medicului, România ar trebui să știe clar câți cetățeni sunt purtători ai virusului, pentru ca ceilalți să nu intre în contact cu ei, iar acest lucru nu se poate face decât prin testare. 

„De la început am spus că trebuie să adoptăm ce au făcut alți țări care au avut succes în combaterea acestei pandemii. Uitați-vă la Germania, la Austria, China testează pentru 12 pozitivi orașe de nouă milioane de locuitori în cinci zile, pe lângă pregătirea sistemului de sănătate. Modelul suedez a avut în spate o creștere a capacității sistemului medical. 

Eu mă întreb...“

Continuarea, în EXCLUSIVITATE pe DC News.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri