Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu dă adunarea la PSD: Legile Justiției dau noi „frământări“ social-democraților
WhatsApp
De la ora 10.00, Marcel Ciolacu a convocat o ședință a PSD în care vor fi aprobate sesizările pe care social-democrații le vor depune la CCR privind două proiecte pe care și-a asumat răspunderea Guvernul.

Biroul Permanent Național al PSD va avea o ședință, luni la Parlament de la ora 10.00, în care vor fi aprobate sesizările pe care social-democrații le vor depune la CCR privind două proiecte pe care și-a asumat răspunderea Guvernul, a anunțat liderul interimar al partidului Marcel Ciolacu.

Sesizările la Curtea Constituțională vor viza proiectul care modifică legile justiției și cel pentru abrogarea OUG 51 privind transporturile, a mai spus Ciolacu.

„Vom face sesizarea în Parlament, cea pe legile justiției și una în domeniul transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând, vom face o sesizare pe formă. Luni vor fi depuse aceste sesizări. Luni de dimineață, la ora 10.00 noi avem un Birou Permanent Național, în care le vom aproba și vom discuta și pașii pe care îi avem de făcut, în cazul în care Guvernul Orban va continuă acest artificiu de a evita Parlamentul României. Și aici mă refer la OUG 114 și la Legea bugetului”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3.

Alte teme de discuție la întrunirea PSD de luni vor fi legate de organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 februarie, au declarat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu anunța, la ultimul BPN al partidului, că a fost decisă o formulă de calcul a delegaților la Congres și o ședință viitoare la care să participe primarii de municipii și președinții de consilii județene.

El a mai spus că liderii social-democrați au luat în calcul dacă va fi un Congres ordinar sau extraordinar și că așteaptă punctul de vedere al juriștilor.

Ciolacu a declarat, la TVR 1, că nu exclude varianta de a candida pentru funcția de președinte al PSD la Congresul din februarie. Liderul interimar al PSD a adăugat că va discuta cu colegii din partid despre acest aspect.

De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că nu ar exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congres.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că va candida momentan pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel