Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cifre surpriză din sondajul CURS: Gabriela Firea, cea mai mare cotă de încredere pentru primărie. Locul 2- Traian Băsescu
WhatsApp
Un sondaj CURS, realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie, arată că Gabriela Firea, actualul primar, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria București, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan.

Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, arată un sondaj CURS.

Pe locul secund se situează fostul primar al Capitalei și fost președinte Traian Băsescu, cu 29%.

"Multumesc tuturor pentru incredere! Am rezolvat multe intr-un timp scurt si stiu ca mai sunt multe, multe de facut. Imi pun zilnic toata energia la dispozitie, pentru deblocarea problemelor orasului nostru. Un oras european, incantator, dar in care, la 30 de ani de la Revolutie, se simte lipsa investitiilor si a bunei organizari de zeci de ani. Stiu ca unora nu le vine sa creada, dar mi-am inceput real activitatea, dupa depunerea juramantului, constituirea echipei si cateva saptamani de acomodare, acum 3 ani, nu acum 30 de ani!", a scris Gabriela Firea pe Facebook, cu privire la sondaj.

 

Gabriela Firea, pe prima poziţie în sondajul CURS

 

În urmă cu câteva zile, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", Traian Băsescu a declarat, cu privire la candidatura sa la primărie, că dacă va avea soluție favorabilă în dosarul cu CNSAS, nu vede un motiv să nu candideze.

Traian Băsescu a fost primarul Capitalei în perioada 2000 - 2004, iar după această perioadă a devenit președintele României, pentru două mandate consecutiv.

Sondajul CURS arată că pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari.

 

Traian Băsescu, următorul clasat după Gabriela Firea

 

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție covârșitoare - (90%).

Potrivit sondajului menționat, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt:

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%

Aglomerația – 13%

Situația din grădinițe/școli - 12%

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureștenii apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei: favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%), arată sondajul CURS.

 

Bilanţul mandatului Gabrielei Firea, potrivit respondenţilor

 

În ce privește marile proiecte de infrastructură demarate de Primarul General Gabriela Firea, cele mai oportune sunt considerate:

Spitalul Metropolitan – 94%

Noua sală polivalentă – 93%

Lărgire Prelungirea Ghencea – 93%

Pod rutier Petricani – 92%

Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză – 92%

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel