Florin Cîțu arată dezastrul din Primăria lui Firea: "Așa arată structura cheltuielilor"
Autor: Liviu Ludovic pe 22 ian 2020, 13:07 | Politică

Cheltuielile de personal ale companiilor din subordinea Primăriei Municipiului București reprezintă între 100% și 70% din totalul cheltuielilor, arată o postare pe Facebook a ministrului Finanțelor Florin Cîțu, care apreciază că de fapt este vorba de sinecuri pentru PSD. 

"Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se platesc salarii si atat. Pe romaneste SI NE CURI pentru PSD!!! .... P.S. La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?", a postat ministrul Finanțelor pe Facebook.

Cîțu a atașat un tabel conform căruia procentul cheltuielilor de personal în totalul cheltuielilor de exploatare pentru Regia Generală de apă București este 100%, Compania Municipală Parcuri și Grădini este 89%, la CM Protecție Civilă și Voluntariat este 91%, la CM Dezvoltare Durabilă este 72%, la CM Parking București - 92%, la CM Energetica este 75%, la CM Întreținerea arborilor și spațiilor verzi este 79%, la CM Eco Igienizare este 70%, la CM Managementul Transportului este 91%, la CM Turistica este 91% iar la CM Sport pentru toți este 92%.

 

Primarul Capitalei Gabriela Firea îl ironizează, printr-o postare pe Facebook, pe ministrul de Finanțe Florin Cîțu pe care îl numește „domnul Austeritate" și spune că acesta ne recomandă să „mâncăm frunze, să bem apă de izvor, să dormim pe bancă în parc".

"Iata-l pe Domnul Austeritate! In toata splendoarea sa! Nu stim daca mai e nevoie de alocatii, nu stim daca mai e nevoie de pensii, de indemnizatii de hrana, de autostrazi, de tramvaie... azi, de programul Prima casa. Cu alte cuvinte, ministrul de Finante ne recomanda sa mancam frunze, sa bem apa de izvor, sa mergem doar pe jos, sa dormim pe banca in parc. Ca, deh, e de dreapta. Si se pricepe!", a scris primarul Gabriela Firea pe Facebook, potrivit Mediafax.

Precizările vin după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat recent că este analizat dacă programul Prima Casă este în continuare necesar sau dacă se impune suspendarea acestuia.

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri