Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China recunoaște că a ascuns adevărul despre coronavirus. Situația a scăpat de sub control
WhatsApp
China recunoaște oficial că a ascuns adevărul despre situația contaminărilor cu coronavirus, totuși găsind o scuză referitoare la modalitatea prin care ar fi pus prea puține diagnostice decât ar fi fost în realitate. 

China a anunţat joi 15.000 de contaminări suplimentare cu noul tip de coronavirus, un salt record pe care specialiştii de la Beijing îl "scuză" spunând că ar fi adoptat o nouă metodologie de definire a cazurilor de infectare, ce a fost urmată de demiterea imediată a principalilor oficiali din Hubei, provincia considerată leagănul acestei epidemii, informează AFP.

Demiterea arată amploarea virusului care a provocat mult mai multe morți, iar China, aflată sub presiune internațională a fost nevoită să recunoască situația dramatică. 

Această cifră îngrijorătoare şi aceste sancţiuni disciplinare alimentează speculaţiile potrivit cărora gravitatea epidemiei de pneumonie virală provocată de Covid-19 ar fi putut să fie subestimată.

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat joi 242 de noi decese în provincie. Aceasta este de departe cea mai mare creştere (a bilanţului victimelor) înregistrată în 24 de ore de când criza a debutat în decembrie în capitala provinciei chineze, oraşul Wuhan, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel