Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie. Rețeta unui desert ingenios, preparat din 3 ingrediente
Autor: Nicoleta Baciu pe 24 apr 2021, 09:05 | Lifestyle

Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie. Rețeta unui desert ingenios, preparat din 3 ingrediente

Checul cu nuci este un desert care se prepară doar din 3 ingrediente. Într-un sfert de oră veți obține un desert parfumat și delicios, care va dispărea imediat de pe masă.

 

Pentru checul cu nuci, fără făină și fără drojdie aveți nevoie de următoarele ingrediente:

4 ouă230 grame de nuci200 grame de zahăr granulat.

Vezi și: Calderata de rape - tocănița spaniolă de pește undițar cu fructe de mare, rețeta cu care actrița Tania Popa a strălucit la Chefi la cuțite

Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie. Cum se prepară

 

Pentru acest desert, tocați fin nucile într-un blender. Mixați-le până obțineți un fel de făină. Separați gălbenușurile de albușuri și două boluri diferite. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o matriță cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri cu hârtie pergament.

Încercați și rețeta. Cozonac fără frământare, pufos și aromat - Cea mai simplă rețetă

Bateți gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine pufos și lucios. Adăugați nucile tocate și amestecați ușor, încorporându-le complet.

De asemenea, bateți albușurile cu un vârf de sare până se înțepenesc și adăugați-le la amestecul de nuci. Încorporați-le cu o spatulă, amestecând ușor de jos în sus. 

Dacă v-a plăcut rețeta de Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie, cu siguranță o să-ți placă și cea de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei

Turnați apoi amestecul în matriță și îl gătiți, la cuptor aproximativ 35 de minute. Checul este gata atunci cânt trece testul scobitorii. Când este gata, se lasă să se răcească. Checul se servește cu o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună. 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri