Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Certificate verzi şi buletine COVID false, tăiate ca biletele de autobuz pentru românii care mergeau în Londra. Cum funcţiona reţeaua
WhatsApp
Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale. Autorităţile ieşene anunţă că se confruntă cu un val de falsuri ale buletinelor de analize şi ale adeverinţelor de vaccinare anti-Covid.
Foto ILUSTRATIV

Doi tineri din judeţul Iaşi făceau cărăuşie, pe direcţia Iaşi - Londra, cu microbuze 6 plus 1, care nu necesită autorizare specială de transport persoane precum microbuzele de 8 persoane sau autobuzele.

Contra cost, ca să nu le fie afectată clientela, cei doi „ajutau” şi cu buletine non-Covid călătorii care nu erau vaccinaţi, pentru a-i putea transporta la Londra în condiţii de aparentă legalitate. Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale.

 

Doi români ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID-19

 

De anchetă se ocupă Secţia 4 Poliţie Tătăraşi, Iaşi.  

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021 doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID-19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, potrivit Adevărul.

Alte falsuri, cu zecile, au fost descoperite de către poliţişti în ultimele luni pe Aeroportul din Iaşi, tot la persoane venite din Marea Britanie. Şi aici ancheta este în curs de desfăşurare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel