Cea mai bună rețetă de brioșe foarte pufoase. Fără lucruri complicate, fără creme, fără pretenții, doar dragoste în fiecare mușcătură
Autor: Loredana Iriciuc pe 3 iun 2021, 10:20 | Lifestyle

Cea mai bună rețetă de brioșe foarte pufoase. Fără lucruri complicate, fără creme, fără pretenții, doar dragoste în fiecare mușcătură

Această rețetă de brioșe foarte pufoase seamănă cu cea a bunicii, care au gust ca acasă. Fără lucruri complicate, fără creme, fără pretenții. Această rețetă are dragoste în fiecare mușcătură.

Există ceva prea reconfortant în aceste tipuri de rețete care au gust de ceva de casă. Poate că ne amintesc de copilăria noastră când totul, cu siguranță totul, a fost mult mai ușor. Orice ar fi, aceste brioșe sunt tot ceea ce vrei să fie, fără ingrediente ciudate și atât de ușor de făcut.

Nu rata rețeta de Tort răcoritor cu cafea: Un desert ușor, cremos, care se topește în gură. Are doar 90 de calorii

Procedura este super simplă și nici măcar nu ai nevoie de un mixer. Faci totul de mână. Evident, dacă doriți să o faceți cu blenderul, o puteți face, dar nu este necesar.

După cum veți putea vedea în rețetă, vă recomand să lăsați aluatul să se odihnească puțin în frigider înainte de a-l coace. Îl poți lăsa să se odihnească de la 30 de minute până peste noapte, pentru că acest aluat face brioșele să crească mult mai frumoase și mult mai pufoase.

Am pus un pic mai mult zahăr ca topping, deoarece le oferă o suprafață crocantă pe care o iubesc, dar puteți omite această parte sau puteți folosi un alt topping, cum ar fi fulgi de ciocolată, migdale feliate sau zahăr pudră.

Ingrediente

300 g zahăr

5 ouă

300 ml ulei de floarea soarelui (sau jumătate și jumătate ulei de măsline și floarea soarelui pot fi combinate)

75 g de lapte amestecat cu 75 grame de suc de portocale

2 lingurițe de vanilie

300 g făină de grâu

2 1/2 lingurițe praf de copt

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Zahar suplimentar pentru topping

 

Brioșe foarte pufoase - Mod de preparare

 

Pregătiți o tavă pentru brioșe cu 12 capsule.

Așezați zahărul împreună cu ouăle într-un castron mare și bateți cu telul până se omogenizează. Apoi adăugați uleiul în acest amestec și bateți din nou până se încorporează.

Apoi adaugați laptele, sucul de portocale și vanilia și bateți cu telul până ai un amestec omogen.

Adăugați cu ajutorul unei site toate ingredientele uscate (făină, praf de copt și bicarbonat).

Puneți amestecul la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Puteți să-l lăsați să stea peste noapte, dacă doriți.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Așezați aluatul în capsulele pregătite anterior. În acest moment se poate adăuga zahăr suplimentar ca topping.

Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul amestecului iese complet uscată.

Lăsăm să se răcească și servim. A se păstra într-un loc răcoros și uscat (de preferință un recipient etanș).

Poftă bună!

 

 

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri