Ce le PROMITE Teodor Meleşcanu ROMÂNILOR din noua sa funcţie
Autor: Andreea Cosma pe 10 sep 2019, 19:14 | Politică

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, după alegerea în această funcţie, că obiectivul său este "recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor" în Parlament.

"Doresc să mulţumesc, în primul rând, tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări celor care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în aceasta instituţie. În diferitele funcţii pe care le-am avut în decursul timpului, şi care nu au fost puţine, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului", a afirmat marţi Meleşcanu în plenul Senatului.

Citeşte şi: Meleșcanu, război TOTAL cu Tăriceanu: "Voi contribui la relansarea ALDE"

El a menţionat că, "înainte de a fi membru de partid", este român, membru ALDE şi a spus că va depune toate eforturile pentru a asigura "continuitatea eficientă" a actului de guvernare, conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016.

"Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională, legală şi eficientă, în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o şi o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza 'Să facem cât mai mult, câtor mai mulţi'. La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum, în încheiere, vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc", a mai spus Meleşcanu.

Citeşte şi: SCANDAL în Senat. Tăriceanu nu a mai putut SUPORTA: "Nu e PROBLEMA noastră"...

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului, cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu (PNL) obţinând 59 de voturi.

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri