Care sunt cele mai cerute acte de românii din Diaspora. Topul celor mai ocupate consulate din Europa
Autor: Andreea Cosma pe 19 feb 2020, 12:59 | Esti departe, esti acasa!

Documentele de călătorie, actele notariale sau actele de stare civfilă au fost printre cele mai solicitate documente de către românii care au călătorit sau s-au stabilit în străinătate, în 2019, potivit unui bilanţ prezentat de Departamentul Consular al Ministerul Afacerilor Externe.

Departamentul Consular al MAE a prezentat, pe scurt, statistica privind numărul serviciilor consulare soluționate în 2019, precum și oficiile consulare care au procesat cele mai multe solicitări primite din partea românilor din Diaspora.

"Pentru că anul 2019 a fost unul foarte intens, plin de oportunități și provocări profesionale, ne propunem să vă prezentăm un scurt rezumat legat de activitatea consulară pentru anul care tocmai a trecut", se arată pe pagina de Facebook a instituţiei.

 

Cele mai multe solicitări, depuse pentru documentele de călătorie

 

Astfel, din mai bine de un milion de solicitări depuse de români la consulate, cele mai multe au fost pentru documente de călătorie, respectiv 442.203, urmate de solicitările pentru acte notariale şi actele de stare civilă.

Cele mai aglomerate secţii consulare, care au procesat cea mai mare parte dintre solicitările românilor, sunt cele din Londra, Chişinău, Roma, Madrid şi Torino.

"Activitatea consulară este în continuă creștere și rămâne o provocare complexă atât pentru Departamentul Consular-MAE România, cât și pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare (MD/OC) din străinătate.

MAE, prin Departamentul Consular, urmărește îndeaproape dinamica comunităților românești din străinătate tocmai pentru a asigura accesul la informații și servicii consulare, pentru a întări relațiile cu România și facilita o mai bună integrare a cetățenilor români acolo unde au ales să locuiască", mai transmite nstituţia, pe pagina oficială de socializare.

 

Peste un milion de solicitări depuse de românii din străinătate

 

Aceasta promite chiar că va moderniza structurile pentru a fi mai eficiente.

"Pentru anul 2020, Departamentul Consular are drept obiective principale extinderea și modernizarea rețelei consulare, analizarea și gestionarea mai eficientă a personalului consular, simplificarea procedurilor de programare online pentru prestarea serviciilor consulare și îmbunătățirea calității acestora prin pregătirea profesională a personalului consular și continuarea procesului de dotare și informatizare a sistemelor existente".

Te-ar putea interesa și ....
Esti departe, esti acasa! Vezi toate articolele
Crossuri parteneri