Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CDC a descoperit un nou virus periculos. Se transmite de la om la om și provoacă febră hemoragică
WhatsApp
Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite au descoperit că un virus rar din Bolivia, care poate cauza febră hemoragică, se transmite de la om la om. Noul patogen face parte din familia virusurilor care include și Ebola.
Foto ILUSTRATIV

Cercetătorii spun că doi pacienți au transmis virusul Chapare către doi lucrători sanitari în capitala Boliviei, La Paz. Unul dintre pacienți, dar și cei doi medici au murit, ulterior. Până acum, doar o mică epidemie a acestui virus periculos a fost documentat, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.

„Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale”, a declarat Catilin Cossaboom, epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni și patologii a CDC.

 

Noul virus provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor

 

Virusul, ai cărui purtători ar putea fi șobolanii, a făcut transmisia la om de la aceste rozătoare. În general, virusurile care se transmit doar prin fluide corporale sunt mai ușor de controlat decât cele care provoacă afecțiuni respiratorii, precum SARS-CoV-2.

Cossaboom a mai spus că noul virus provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor. Având în vedere cantitatea limitată de informații în ce îl privește, nu există încă tratament specific, așa că pacienților nu le poate fi acordată decât îngrijire de bază.

 

Poate fi ușor diagnosticat greșit drept febră Denga

 

Descoperirile au fost prezentate, luni, la confeirnța anuală a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală, potrivit Digi24.

Cercetătorii spun că este posibil ca virusul să fi circulat deja de ceva ani fără să fie detectat și că poate fi ușor diagnosticat greșit drept febră Denga, un virus cu simptome similare.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel