Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CCR a respins sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor
WhatsApp
Alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, miercuri Curtea Constituțională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României.

Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.

 

Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii

 

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abțineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel