Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Ivan spune SECRETUL rămânerii lui Dragnea la conducerea PSD. "Cunosc foarte bine"
WhatsApp
Cătălin Ivan a fondat un nou partid cu care participă la alegerile europarlamentare și a devenit un critic public al politicilor PSD şi al modului în care este condus partidul. Într-un interviu exclusiv pentru ŞtiriDiaspora.ro, europarlamentarul a făcut o analiză amplă a ceea ce se întâmplă în Partidul Social Democrat, despre relaţia sa cu foştii colegi după plecarea sa dar şi despre care sunt şansele ca Liviu Dragnea să pice de la conducerea PSD. Urmăriţi, la finalul articolului, interviul integral.
Catalin Ivan - interviu StiriDiaspora.ro

Europarlamentarul Cătălin Ivan a vorbit la interviurile ŞtiriDiaspora.ro despre posibilităţile schimbării conducerii din PSD, în condiţiile în care Liviu Dragnea conduce partidul cu o mână de fier. Concluzia sa este categorică: "PSD se va scufunda odată cu Liviu Dragnea".

"Mulţi dintre cei din Parlament ştiu că doar stând în PSD pot să aibă un mic statut în comunităţile de unde vin. Încă nu s-a oferit în PSD o şansă reală ca Liviu Dragnea să fie schimbat. Şi aici Liviu Dragnea, cunoscând foarte bine mecanismele interne, a ştiut să îşi securizeze poziţia în partid, punând în judeţe oameni de slabă calitate, care conduc organizaţii judeţene, are Comitetul Executiv de partea sa. În momentul în care, în PSD, se va pune problema schimbării lui Liviu Dragnea, dar cu şanse reale de a-l schimba, Liviu Dragnea va pica. Dar este puţin probabil. Mai degrabă, PSD se va scufunda odată cu Liviu Dragnea", a spus Cătălin Ivan, la interviurile ŞtiriDiaspora.ro.

Europarlamentariul a povestit cum a ajuns în formaţiune, deşi nu era de acord cu conducerea PSD nici când a intrat în partid.

"Încă de la început am intrat în PSD cu dorinţa de a reforma acest partid, fiind motivat de Tineretul Social Democrat. Era o mişcare reformatoare, nouă, care dorea să schimbe lucrurile în politica românească. Am intrat în 2003 în TSD practic, nu în PSD. Nu aveam o părere bună despre liderii PSD nici atunci. Am activat în TSD în speranţa că va reforma clasa poltică".

 

Cătălin Ivan: Am ratat cu toţii momentul reformării PSD

 

Cătălin Ivan povesteşte că Tineretul Social Democrat l-a susţinut pe Victor Ponta să urce în vârful partidului, moment în care toţi se aşteptau ca lucrurile să se schimbe în PSD.

"A venit momentul 2010, când Victor Ponta a câştigat preşedinţia partidului, tot cu susţinerea TSD. Nu s-a întâmplat mare lucru. A venit momentul 2012, când Victor Ponta a ajuns premier şi era momentul ca această generaţie să preia conducerea partidului şi să câştige un război intern, credeam noi, cu cei vechi. Nu s-a întamplat nici atunci. Mie, în 2012, mi-a fost clar că bătălia a fost pierdută pentru totdeauna", a mai spus europarlamentarul.

 

Cătălin Ivan: Nu îl judec pe Ponta. Politică fără compromisuri nu se poate

 

Relaţiile sale cu conducerea PSD s-au deteriorat din ce în ce mai mult, până în punctul în care s-a propus excluderea lui din partid. Cu toate acestea, nu îl judecă pe Victor Ponta.

"Ne-am pus cu toţii speranţe. Nu ştiu dacă Victor Ponta m-a dezamăgit. A avut motivele lui, calculele lui. Politică fără compromisuri nu se poate. Eu nu îl judec pe Victor Ponta. Eu zic că a fost un moment pe care l-am ratat cu toţii ca generaţie.

Am continuat să fiu critic, să vorbesc cu colegii despre reformarea PSD-ului. Din 2014, am ieşit public împotriva conducerii de atunci, Victor Ponta şi Liviu Dragnea şi a fost un conflict deschis care s-a finalizat în 2017, când am ieşit efectiv din partid şi am plecat pe drumul meu", a mai spus Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a dezvăluit la ŞtiriDiaspora.ro că ar fi avut discuţii cu Victor Ponta privind intrarea sa în Pro România, dar a preferat să meargă pe alt drum.

"Am vorbit numai că i-am spus lui Victor Ponta că mă încântă mai mult ideea unui proiect personal. Dacă tot am plecat din PSD, mi-am propus să merg pe un drum în care să cred 100%".

Europarlamentarul Cătălin Ivan susţine, încă, că vor mai fi plecări din PSD către Pro România lui Ponta, în condiţiile în care acesta a venit cu o alternativă la PSD pe zona de stânga şi se adresează aceluiaşi electorat.

Urmăriţi aici interviul integral acordat pentru ŞtiriDiaspora.ro:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel