Cartofi copți striviți cu usturoi, extrem de aromați și de savuroși. Rețeta rapidă de care te vei îndrăgosti
Autor: Loredana Iriciuc pe 17 feb 2021, 18:06 | Lifestyle

Cartofi copți striviți cu usturoi, extrem de aromați și de savuroși. Rețeta rapidă de care te vei îndrăgosti

Cartofi copți striviți cu usturoi este un preparat rapid de care te vei îndrăgosti! Se fac foarte repede și se mănâncă și mai repede! Rezultatul este unul fabulos: extrem de aromați și de savuroși care pot fi folosiți pe post de garnitură sau chiar ca fel principal de mâncare. 

Cartofi copți striviți cu usturoi - Ingrediente

Citește și Plăcintă cu usturoi caramelizat: O nebunie de rețetă, plină de arome și savoare, nu poți să-i reziști

10-12 cartofi

sare, piper

usturoi granulat (fulgi de usturoi uscați zdrobiți sau măcinați)

10-12 lingurițe ulei de măsline

Citește și Mujdei de usturoi cremos ca o înghețată. Rețeta ca să-l faci să iasă ca o cremă

120 g brânză rasă (parmezan, cașcaval)

pătrunjel

3-4 căței de usturoi

 

Cartofi copți striviți cu usturoi - Mod de preparare

 

Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare.

Pe o tavă se pune hârtie de copt, iar fiecare cartof se unge pe o parte cu ulei de măsline și se așează cu partea unsă pe hârtia de copt.  

Se strivește fiecare cartof folosind ustensila pentru piure.

Peste cartofi se presară sare grunjoasă, piper și usturoi granulat. Stropiți din abundenţă cu ulei de măsline și băgați tava cu cartofi la cuptor la 220 grade pentru 30 minute. 

Radeți brânza, presărați peste cartofi și mai băgați-i la cuptor pentru 5-7 minute.

Între timp tocați pătrunjelul verde, amestecați-l cu usturoiul zdrobit, un praf de sare și 2 linguri de ulei de măsline.

Puneți verdeața aromată peste cartofii copți fierbinți.

Citeşte şi: Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri