Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi „bravas” cu usturoi. Rețeta rapidă a unui deliciu divin
WhatsApp
Există ceva mai clasic decât niște cartofi „bravas” buni? Iată o modalitate de a-i prepara, cu un sos brava și un sos de usturoi cu maioneză.
Cartofi „bravas” cu usturoi. Rețeta rapidă a unui deliciu divin. FOTO: captură lecturas.com

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi

Ulei de masline

Sare

Încearcă și Salată rusească cu o notă cremoasă de maioneză. Rețeta tradițională

Pentru sosul „brava”

800 de grame de roșii coapte

2 cepe

1 ardei iute

1 linguriță de zahăr brun

4 picături de sos tabasco

Ulei de masline

Piper

Sare

Pentru sosul de usturoi cu maioneză

1 decilitru de ulei de măsline

1 decilitru de ulei de floarea soarelui

1 ou

½ cățel de usturoi

1 lingură de oțet

Sare

 

Cartofi „bravas” cu usturoi - Mod de preparare

 

Faceți două tăieturi în formă de cruce la baza roșiilor și aburiți timp de 2 minute într-o cratiță cu apă. Scurgeți-le, răciți-le sub robinetul cu apă rece, curățați-le și tăiați-le în bucăți, îndepărtând semințele. Curățați și tocați ceapa.

Încălziți trei linguri de ulei într-o cratiță. Se adaugă ceapa, sarea și piperul și se sotează 12 minute, amestecând des. Adăugați chili, spălat și întreg, și roșia. Se presară zahăr și se amestecă.

Continuați să gătiți, la foc foarte mic, timp de 30 de minute, până când se reduce și se caramelizează practic. Condimentați cu tabasco, scoateți ardeiul iute și treceți totul prin blender.

Spargeți oul și adăugați oțetul, un praf de sare și usturoiul curățat de coajă. Bateți, încorporând uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline. Ar trebui să obțineți un sos emulsionat.

Curățați cartofii și spălați-i bine, astfel încât să piardă o parte din amidon. Uscați cu șervețele absorbante de hârtie și tăiați în bucăți groase. Puneți-le într-o cratiță mare cu mult ulei și puneți pe foc.

Lăsați uleiul să ia treptat temperatura și prăjiți-le, fără a amesteca, timp de 15 minute; în felul acesta vor fi făcute în interior fără să ardă în exterior.

Scoateți cartofii cu o lingură cu fante, puneți-le pe o farfurie acoperită cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime și condimentați.

Adăugați sosul brava. Se pune usturoiul pe baza a patru farfurii individuale, se aranjează deasupra cartofii, se ornează cu sosul brava și se servește imediat.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel