Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cafea spaniolă - Cafe con miel: Rețeta de cafea cu miere care vă îmbie toate simțurile
WhatsApp
Mierea este un îndulcitor de cafea foarte fin și „Cafe con Miel“ sau cafeaua spaniolă este o modalitate perfectă de a vă bucura de asta. Numele înseamnă literalmente „cafea cu miere“ în spaniolă. Cu toate acestea, rețeta înseamnă mai mult decât doar să adăugați miere la cafea.
cafea spaniiola - cafe con miel. Rețeta de cafea spaniolă

În Spania, Cafe con Miel este adesea servită după cină. Cafeaua spaniolă se prepară după o rețetă ușoară, la care se adaugă condimentele de vanilie, scorțișoară și nucșoară într-o ceașcă de cafea îndulcită, cu cremă de lapte. Este un amestec încântător care înlocuiește cu succes o gustare sau un desert, ideal de savurat la amiază.

Cum se prepară Cafeaua spaniolă - Cafe con miel

 

Cafeaua. Asigurați-vă că aveți cafea foarte proaspătă. Nu prea are rost să încerci rețeta dacă cafeaua e „veche“ de o oră sau două. Ideal ar fi să preparați cafeaua la espressor sau filtru.

Laptele. Când prepari cafeaua spaniolă cu miere, laptele este cea mai mare preocupare. Există o linie fină între lapte cald și lapte fierbinte și de aceea este foarte important să păstrați temperatura destul de scăzută. Dacă doriți să evitați laptele, puteți să folosiți alternativa preferată de lapte vegetal: laptele de migdale și laptele de soia sunt toate opțiuni bune pentru această rețetă.

Miere și mirodenii. Știai că mierea are mai mult de o aromă? Gusturile pot fi subtile, dar sunt remarcabile și cu siguranță merită să jonglezi cu ele.

Te-ar putea  interesa și: Cum faci cafeaua la ibric perfectă. Ingredientul care îi dă savoare cafelei de dimineaţă

Secretul mierii

 

Când vine vorba de condimente, nu vă limitați la cele trei incluse în rețetă. Ele sunt recomandate și tradiționale, dar nu sunt necesare. Dacă nu mai aveți niciunul, renunțați sau înlocuiți-l cu un alt condiment care vă place.

Dacă descoperiți că vă bucurați cu adevărat rețeta de Cafe con Miel, poate doriți să infuzați miere cu mirodenii. Acesta este un mod convenabil de a face băutura puțin mai rapid de pregătit. 

Pentru a infuza mierea, așezați mirodeniile într-un borcan mic și acoperiți-le cu miere. Permiteți-i să se fixeze timp de aproximativ 5 zile, apoi îndepărtați condimentele și reambalați mierea aromatizată într-un recipient care se închide etanș.

Întregul condiment funcționează cel mai bine, deci se recomandă o păstaie de vanilie, un baton de scorțișoară și un praf nucșoară măcinată. Cu cât mai multe condimente pe care le adăugați în borcan sau cu cât permiteți mai multă miere să se infuzeze, cu atât aroma va fi mai puternică.

Ce ai nevoie pentru a prepara Cafeaua spaniolă - Cafe con miel?

 

2 cești

cafea fierbinte, proaspăt preparată,

1/2 cana lapte (sau lapte vegetal)

4 linguri de miere

1/8 linguriță extract de vanilie pură

1/8 linguriță scorţişoară

un praf de nucșoară

Cum se face: Încălziți toate ingredientele într-o oală mică, dar nu le aduceți până la punctul de fierbere. Se amestecă bine pentru a dizolva mierea. Serviți cafeaua cu miere fierbinte, în ceșcuțele preferate.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Cafea spaniolă - Cafe con miel, s-ar putea să îți placă și rețeta de Tiramisu la pahar. Rețeta rapidă, gata în 10 minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel