Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria. Fetița unei românce, de 5 luni, moartă într-un cumplit accident. Mama și frățiorul, în stare foarte gravă. Georgiana are o afacere în Italia
WhatsApp
Accident mortal în Bulgaria. O fetiță de 5 luni a murit pe loc, iar mama ei, o româncă de 28 de ani, este în stare gravă la spital.
Bulgaria. Fetița unei românce, de 5 luni, moartă într-un cumplit accident. Mama și frățiorul, în stare foarte gravă

Saliha Mavigok, născută pe 25 mai anul acesta în Cittadella, nu avea nici măcar cinci luni. Mama ei Georgiana Ștefan, în vârstă de 28 de ani, și tatăl ei Mehmet Mavigok, în vârstă de 44 de ani, proprietarul kebap-ului din San Giorgio în Bosco, erau îndrăgostiți de ea. Georgiana este din România, iar partenerul ei din Turcia. Și-au construit familia în zona Padova Superioară, și-au construit o casă chiar deasupra afacerii lui Mehmet.

O femeie și un bărbat plini de energie și dorință de viitor. În anul 2019 primul lor fiu, David, s-a născut în umbra zidurilor cetății, apoi nunta a sosit în iulie, sărbătorită în primăria din Villa Bembo. Micuța Saliha a sosit cu puțin timp înainte de vară, al cărei nume înseamnă „virtuoasă”.

 

Dinamica tragediei

 

Pe 13 octombrie familia se afla în străinătate, la bordul unui SUV Mercedes. Cei patru circulau între România și Turcia, de-a lungul șoselei de centură Elhovo, pe teritoriul bulgar. Ei mergeau de la punctul de trecere a frontierei de la Lesovo - în sudul țării - în direcția Yambol, spre nord. Incidentul, așa cum a fost raportat de portalul radiodifuzorului bTV News, a avut loc la scurt timp după ora 8:00 dimineața. Şoferul unui camion, un turc de 60 de ani, le-a invadat brusc banda, tăind drumul. Impactul a fost devastator: mașina a fost distrusă.

Saliha a murit, iar mama ei, Georgiana, a suferit o politraumă, David o traumă cerebrală, iar tatăl are doar câteva vânătăi. Alarma s-a declanșat, iar mama și fiul, răniți cel mai grav, au fost repartizați la spitalul Silven, deoarece secția de chirurgie a unității regionale de sănătate Yambol a fost închisă din cauza lipsei de medici.

Porțiunea de drum a fost închisă mai bine de șase ore.

 

Mama și fiul, în stare foarte gravă

 

Drama a avut loc pe un asfalt marcat de moarte: anul trecut un alt accident grav de-a lungul Elhovo-Lesovo, într-un impact între un camion și un autobuz unde au murit trei persoane și 16 au fost rănite. Testele de alcool și droguri ale ambelor șoferi au fost negative.

Judecătoria Yambol l-a plasat pe șoferul camionului în arest permanent: legea bulgară prevede până la 15 ani de închisoare pentru acest tip de infracțiune.

Apărarea bărbatului: manevra era necesară pentru a evita un alt impact frontal.

La 48 de ore de la accident, mama și fiul erau în stare foarte gravă, ei fiind încă internată la terapie intensivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel